Բաղադրամասեր
60 գ հալած սերուցքային կարագ,
150 գ շոկոլաթե բլիթ,
250 գ ելակ,
300 գ ելակի յոգուրտ,
200 գ կաթնաշոր,
100 գ շաքարավազ,
200 մլ 33%-անոց սերուցք,
50 մլ կաթ,
2 ճաշի գդալ ժելատին
Պատրաստման եղանակը
Բոլոր բաղադրամասերը, բացի սերուցքներից նախապես հանել սառնարանից, որպեսզի լինեն սենյակային ջերմաստիճանի:
19 սմ տրամագծով ամանը պատել թղթով։ Բլիթները մանրացնել կտորների, խառնել և մաս - մաս ավելացնել սերուցքային կարագը։ Ստացված զանգվածը լավ սեխմել ամանի հատակին և դնել սառնարանում։
Թաք կաթի մեջ լավ հալեցնել ժելատինը, և սառեցնել մինչև սենյակային ջերմաստիճանի:
Ամանի մեջ հարել յոգուրտը, կաթնաշորը և շաքարավազը, քանի դեռ շաքարավազը չի հալել, այնուհետև ավելացնել ելակները, փոքր կտորներով։ Շարունակել հարել և դանդաղ ավելացնել ժելատինը։ Ստացված զանգվածը դնել սառնարան։
Սերուցքները հարել, ավելացնել ժելատինը և հասցնել միատարր զանգվածի, ստացված զանգվածը լցնել բլիթների վրա։ Տորթը պահել սառնարանում մեկ գիշեր։ Պատրաստի տորթը զարդարել կտրատած ելակով և քերած շոկոլադով։