Բաղադրամասեր

ելակ -250գր,

ձու- 6 հատ,

ալյուր- 3-4ճաշի գդալ,

շաքարի փոշի -3ճաշի գդալ,

նարինջ -1 հատ,

փխրեցուցիչ -1թեյի գդալ,

շաքարավազ- 6ճաշի գդալ,

սերուցք -250մլ,

վանիլին

Պատրաստման եղանակը

Ձվի դեղնուցները լավ հարել շաքարավազի հետ մինչև սպիտակի և ծավալով ավելանա, ավելացնել նարինջի մանր քերած կեղևը, ալյուրը, վանիլը և փխրեցուցիչը: Լավ խառնել:

Ձվի սպիտակուցները հարել մինչև փրփուրի առաջացումը, ապա լցնել խմորի մեջ և զգուշությամբ խառնել:

Թավան պատել բուսայուղով, հատակին փռել պերգամենտային թուղթ և լցնել խմորը:

Թխել ջեռոցում 35-40րոպե 160աստիճանում:

Պատրաստի բիսկվիթը սառեցնել, բաժանել 2 մասի, ապա վրան շաղ տալ նարինջի հյութը (կես նարինջը բավական է):

Սերուցքը լավ հարել շաքարի փոշու հետ, ավելացնել վանիլը: Բիսկվիթի առաջին շերտի վրա քսել կրեմի կեսը, վրան շարել կտրատված ելակները, ապա դնել բիսկվիթի երկրորդ շերտը։ Տորթը պատել կրեմով, և զարդարել մանրեցված ընկույզով և ելակով։