Բաղադրամասեր

2 հատ հավի ձու,

140 գ շաքարավազ,

170 գ սերուցքային կարագ,

250 գ եգիպտացորենի ալյուր,

100 գ ցորենի ալյուր,

1 հատ նարինջի կեղև,

1 թեյի գդալ վանիլի փոշի,

½ թեյի գդալ փխրեցուցիչ

Պատրաստման եղանակը

Շաքարավազը, վանիլինը և ձվերը լավ հարել։ Ավելացնել փափկած կարագը և նարինջի կեղևը։ Նորից լավ խառնել։ Ավելացնել եգիպտացորենի ալյուրը, խառնել, ավելացնել ցորենի ալյուրը, նորից լավ խառնել։

Խմորը դնել սննդային տոպրակի մեջ և դնել սառնարանում 1 ժամ կամ սառցախցիկ 35 րոպեով։ Խմորը բացել և ֆորմաներով կտրատել փոքր թղվածքաբլիթներ և թխել 12-20 րոպե, 180 աստիճանում։