Բաղադրամասեր
Բաղարիչներ հիմքի համար
200 գրամ խնձոր
180 գրամ վարսակի փաթիլներ
100 գրամ չիր (թուզ, խուրմա)
220 գրամ բանանի պյուրե
Բաղադրիչներ կրեմի համար
500 գրամ փափուկ, անյուղ կաթնաշոռ
300 գրամ առանց հավելումների յոգուրտ
20 գրամ մեղր
150 գրամ հասած տանձ
Պատրաստման եղանակը
Բլենդերում հարեք վարսակի փաթիլները, խնձորը քերեք մանր քերիչով։ Մանր կտրատեք չրերը կամ հարեք բլենդերի մեջ։
Բանանից պյուրե պատրաստեք, խառնեք վարսակի փաթիլների և չրերի հետ։ Կստացվի խմոր։
Լցրեք այն թխվածքի թխման համար նախատեսված տարայի մեջ, խմորը դրեք սառնարանի մեջ։
Խառնեք յոգուրտը, կաթնաշոռը և մեղը։ Տանձը մանր կտրատեք։
Կրեմը քսեք պատրաստի թխվածքին, այն զարդարեք տանձով և ընդեղենով։ Տորթը գիշերը թողեք սառնարանի մեջ։ Առավոտյան կարող եք ուտել։