Բաղադրամասեր

120 գ սերուցքային պանիր,

2 բաժակ շաքարավազի փոշի,

2 ճաշի գդալ սերուցքային կարագ,

1-2 ճաշի գդալ կաթ,

1 թեյի գդալ վանիլի փոշի,

1/8 թեյի գդալ աղ,

½ բաժակ ընկույզ,

180 գ ալյուր,

320 գ դդումի պյուրե,

200 գ շագանակագույն շաքարավազ,

180 մլ բուսական յուղ,

2 մեծ ձու,

1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,

1 թեյի գդալ վանիլին,

1,5 թեյի գդալ մանրեցված դարչին,

½ մուսկատ ընկույզ,

¼ մարեցված մեխակներ,

¼ թեյի գդալ աղ,

450 գ սերուցքային պանիր,

3 մեծ ձու,

60 գ թթվասեր,

1 թեյի գդալ ալյուր,

1 թեյի գդալ վանիլին,

150 գ շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

Ջեռոցը տաքացնել 175 աստիճանի։ Կարագով պատել թխելու համար նախապատրաստած ամանը։ Պատել ալյումինաթղթով։ Մեծ թասի մեջ միջին արագությունով հարել սերուցքային պանիրը և շաքարավազը։ Ավելացնել թթվասերը, վանիլինը, ալյուրը և լավ հարել։ Դանդաղեցնել հարիչի արագությունը և հատ հատ ավելացնել ձու, ամեն ավելացնելուց հետո լավ հարել խառնուրդը։

Դդումի համար։ Թասի մեջ հարել բուսական յուղը, շագանակագույն շաքարավազը, ձու և վանիլին։ Ավելացնել դդումի պյուրեն և լավ խառնել։ Մեկ ուրիշ ամանի մեջ մաղել ալյուրը, փխրեցուցիչը, համեմունքները և աղը։ Ավելացնել դդմի խառնուրդը և հունցել խմորը:

Դդմի խառնուրդը լցնել ֆորմայի մեջ և հավասարեցնել։ Վրան ավելացնել պանրով կրեմը։ Ֆորման դնել խորը ամանի մեջ և տեղադրել ջեռոցում։ Ամանի մեջ ավլացնել ջուր 2,5 սմ խորությամբ։

Թխել 1ժ-ից 1 ժամ 15 րոպե։ Անջատել ջեռոցը և մի փոքր բացել դուռը։ Այս վիճակով պահել 1 ժամ։ Հանել և սպասել մինչև ամբողջովին սառչի։ Այնուհետև 6 ժամ պահել սառնարանում։ Որից հետո զգուշությամբ հանել թխվածքը ֆորմայի միջից։

Գլազուրի համար բարձր արագությունով հարել պանիրը և կարագը։ Ավելացնել շաքարավազ, աղ և վանիլի փոշի։ Շարունակել հարել ևս 2 րոպե։ Ավելացնել կաթը և շարունակել հարել։ Ստացված զանգվածը քսել թխվածքի վրա և ավելացնել վրան ընկույզ։