Բաղադրամասեր

1 կգ դդումին ՝

400 գ ջուր,

Պատրաստման եղանակը

Դդումը մաքրել, կտրատել խորանարդիկների տեսքով, դնել կրաջրի մեջ և թողնել 3 ժամ:

Կրաջրից հանել, լավ լվանալ սառը ջրով, հետո դդումը գցել եռացող ջրի մեջ, 5 րոպե եփել, ջուրը թափել, թողնել` սառի:

Պատրաստել օշարակը։

Շաքարավազն ու ջուրը լցնել դդումի կտորների վրա և թողնել վեց ժամ:

Ապա եփել 30-35 րոպե, վերցնել կրակից և թողնել, որ մուրաբան սառչի: Երկու անգամ կրկնել այդ նույնը, իսկ այնուհետև մուրաբան եփել մինչև պատրաստ լինելը:

Վերջում կարող եք նաև մուևաբայի վրա լցնել կիտրոնի աղ և վանիլին։