Բաղադրամասեր

դդում - 1 հատ,

նարինջ - 1 հատ,

կիտրոն - 1 հատ,

ջուր

Պատրաստման եղանակը

Կեղևազրկում ենք դդումը, մաքրում կորիզներից ու կտրատում խորանարդիկներով (պետք է ստացվի 1,5 կգ դդումի միջուկ): Կտրատված դդումը դնում ենք կաթսայի մեջ ու վրան լցնում կես բաժակ ջուր:

Առանց կեղևազրկելու կտրատում ենք նարինջն ու կիտրոնը, հանում կորիզները և մանրացնում բլենդերի կամ մսաղացի միջոցով:

Ստացված պյուրեն լցնում ենք կտրատված դդումի վրա ու դնում ենք կաթսան թույլ կրակի վրա(առանց կափարիչի) և հասցնում եռման ասիճանի: Եփում ենք այնքան մինչև դդումը փափկի, անհրաժեշտության դեպքում կարող ենք ավելացնել մի փոքր ջուր:

Եփված զանգվածը տրորում ենք, սարքում պյուրե, ապա ստացված ջեմը լցնում ենք ստերիլիզացված, ապակե բանկաների մեջ, թողնում որ սառչի, փակում կափարիչով և տեղափոխում սառնարան: