Բաղադրամասեր

1 հատ դդմիկ,

1 հատ ձու,

1 բաժակ կաթ,

2/3 բաժակ ալյուր,

1/2 թեյի գդալ աղ,

սև աղացած պղպեղ,

ձեթ,

Միջուկի համար՝

2 ճաշի գդալ մայոնեզ,

2 ճաշի գդալ թթվասեր,

3 գլուխ սխտոր,

թարմ սամիթ

Պատրաստման եղանակը

Դդմիկները լվանալ, մաքրել և քերել մանր քերիչի վրա։ Ավելացնել ձու,աղ և պղպեղ և խառնել։ Ավելացնել կաթ և խառնել։ Մաս մաս լցնել ալյուրը։ Պետք է ստացվի ոչ պինդ խմոր բլիթների համար։ Եթե խմորը լինի շատ պինդ, բլիթները կլինեն շատ հաստ և կկոտրվեն շրջելու համար։ Բլիթները տապակել ավելացնով մի փոքր ձեթ, տապակել 2 կոմից, մինչ ոսկեգույն դառնալը։ Միջուկի համար խառնել մայոնեզը, թթվասերը, մանր կտրատած սամիթը և սեխմած սխտորը։ Քսել բլիթների վրա բարակ շերտով և փաթատել։ համեղ և բուրավետ բլիթները պատրաստ են։