Բաղադրամասեր

դդմիկ - 5 հատ

ջուր - 800 մլ

քացախ (9%) - 4 ճգ

Պատրաստման եղանակը

Դդմիկները լվանալ, կտրել պտղակոթերը:

Դդմիկները կտրատել բարակ շերտերի և շարել ստերիլացված բանկաների մեջ:

Յուրաքանչյուր բանկայի (0.5 լիտրանոց) մեջ լցնել 1-ական ճգ քացախ ու վրան եռման ջուր ավելացնել:

Այնուհետև բանկաները ծածկել եռացրած կափարիչներով:

Կաթսայի մեջ լցնել տաք ջուր, տակը ցանց կամ սրբիչ դնել (ջրի ջերմաստիճանը կախված է բանկաների պարունակության ջերմաստիճանից):

Կափարիչով ծածկած բանկաները դնել կաթսայի մեջ և 7 րոպե եռացնելուց հետո՝ հանել, կափարիչները հերմետիկ փակել:

Ձմռանը մնում է միայն դդմիկները թաթախել ալյուրի ու ձվի մեջ և տապակել: