Բաղադրամասեր
1 գլուխ սխտոր,
1 կգ սալոր,
2 ճաշի գդալ համեմ,
2 ճաշի գդալ սամիթ,
1,5 թեյի գդալ կարմիր պղպեղ,
աղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Նախորոք լվացած և մաքրցած սալորները լցնել էմալապատ թասի մեջ, ավելացնել ջուր այնքան, որ այն փակի սալորները ամբողջությամբ։ Եփել կրակի վրա այնքան մինչև կեղևները և կորիզները առանձնան։
Այնուհետև սալորները անցկացնել մաղի միջով։ Պետք է ստացվի պինդ լուծույթ, թթվասերի նման, վրան ավելացնել համեմ և սամիթ, աղ, ցանկության դեպքում մի քիչ շաքարավազ։ Հասցնել եռման և թողնել որ սառչի։