Բաղադրամասեր

Ալյուր – 300գ,

Կակաո – 2 ճ/գ,

Սոդա – 1 թ/գ,

Աղ – 1/3 թ/գ ,

Բուսայուղ – 190 մլ,

Քացախ – 1 ճ/գ,

Ջուր – 250 մլ,

Շաքարավազ – 180 գ,

Վանիլին – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

Իրար հետ մաղել ալյուրը, կակաոն, սոդան և աղը: Խառնել չոր բաղադրիչները: Խառնել ջուրը, բուսայուղը, քացախը, շաքարավազը և վանիլինը: Ստացված զանգվածի մեջ ավելացնել չոր բաղադրիչները և հունցել մինչև միասեռ խմոր դառնալը:

Խմորը տեղավորել 21-23 սմ կաղապարի մեջ և թխել 35-40 րոպե՝ նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Պատրաստի թխվածքը սառեցնել, վրան ցանել շաքարի փոշի և մատուցել: