Բաղադրամասեր

  • 80 գ ցորենի ձավարին՝

  • 30 գ հալած յուղ,

  • 50 գ գլուխ սոխ,

  • աղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Ընտրած և լվացած ձավարը լայն կաթսայի մեջ յուղով թեթևակի բովել, վրան լցնել տաք ջուր (160—180 գ), աղ լցենլ և խառնել:

  • Կաթսան ծածկել, և փլավը մարմանդ կրակով եփել մինչև պատրաստ լինելը։ Առանձին սոխառած պատրաստել։ Փլավը մատուցել վրան սոխառած լցրած:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Սարքավորում