Բաղադրամասեր
250 գ ծնեբեկին՝
25 գ կանաչ սոխ,
1 ձու,
20 գ հալած յուղ,
15 գ լիմոն,
աղը, պղպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի:
Պատրաստման եղանակը
Ծենեբեկր մաքրել լայնակի կտրտել՝ յուրաքանչյուր կտորը 1-1.5 սմ երկարությամb, լվանալ և եփել աղ գցած ջրում, հետո մաղով քամել:
Կանաչ սոխից պատրաստել սոխառած, լցնել եփած ծնեբեկի վրա, ավելացնել մանր կտրտած մաղադանոս, պղպեղ, խառնել, դնել յուղ քսած տապակը, աղ անել, վրան լցնել հարած ձու և թխել:
Ծնեբեկը մատուցել լիմոնով: