Բաղադրամասեր

250 գ ծնեբեկին՝

25 գ կանաչ սոխ,

1 ձու,

20 գ հալած յուղ,

15 գ լիմոն,

աղը, պղպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի:

Պատրաստման եղանակը

Ծենեբեկր մաքրել լայնակի կտրտել՝ յուրաքանչյուր կտորը 1-1.5 սմ երկարությամb, լվանալ և եփել աղ գցած ջրում, հետո մաղով քամել:

Կանաչ սոխից պատրաստել սոխառած, լցնել եփած ծնեբեկի վրա, ավելացնել մանր կտրտած մաղադանոս, պղպեղ, խառնել, դնել յուղ քսած տապակը, աղ անել, վրան լցնել հարած ձու և թխել:

Ծնեբեկը մատուցել լիմոնով: