Բաղադրամասեր

մեկ ճուտին (250-300 գ) ՝

20 գ կարագ,

25 գ լիմոն,

80 գ վարունգ,

50 գ պոմիդոր,

աղը,մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Ճուտի նախապատրաստած միսը կրծքի կողմից կտրելով բացել և տափակացնել, աղ անել, անցկացնել շամփուրը և թեժ կրակով (առանց բոցի) 20—30 րոպե խորովել պարբերաբար վրան կարագ քսելով և շամփուրը պտտելով, որպեսզի ճուտը հավասարաչափ խորովվի:

Ճուտը մատուցել սկուտեղում՝ թարմ կամ նոր աղ դրած վարունգով, պոմիդորով ու մաղադանոսով զարդարած, աոանձին մատուցել լիմոն: