Բաղադրամասեր

  • 150 գ ճուտին՝

  • 20 գ հալած յուղ,

  • 20-30 գ սպիտակ գինի,

  • 125 գ թարմ կամ չորացրած սունկ,

  • 3 գ ալյուր,

  • 3 հատիկ մեխակ,

  • աղը,պղպեղը,մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • ճուտի նախապատրաստած միսը կիսել, վրան աղ ցանել և երկու կողմից յուղով տապակել, որից հետո կտրտել, դնել կաթսան, լցնել այն յուղը, որի մեջ ճուտը տապակվել է, ավելացնել սպիտակ գինի, ծածկել և թողնել, որ եռա:

  • Մաքրած և լվացած թարմ սունկը մանր կտրտել և յուղով տապակել, ավելացնել տաք ջրով կամ հավի արգանակով (50—75 գ) բացած բոված ալյուր, գցել ծեծած մեխակ և 5—10 րոպե եփել: Պատրաստի ճուտերով կաթսայի մեջ լցնել սունկի խյուսը, դնել կրակին և թողնել մինչև պատրաստ լինելը:

  • Ճուտը մատուցել վրան մաղադանոս ցանած:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Սարքավորում