Բաղադրամասեր

  • 80 գ բրձին՝

  • 35 գ հլած յուղ,

  • 20 գ ծիրանաչիր,

  • 20 գ չամիչ,

  • 20 գ սև սալոր,

  • 3 գ շաքար,

  • 3 հատիկ մեխակ,

  • 0.5 գ դարչին,

  • աղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Պատրաստել քամովի փլավ։ Չորացրած մրգերն ընտրել, տաք ջրով լվանալ, լցնել դաղած յուղով տապակը, ավելացնել շաքար, մեխակ, կափարիչով ծածկել և մարմանդ կրակով թեթևակի տապակել։

  • Փլավը մատուցել սկուտեղում, վրան լցնել յուղով տապակած միրգը, ցանել դարչին։

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում