Բաղադրամասեր
80 գ բրձին՝
35 գ հլած յուղ,
20 գ ծիրանաչիր,
20 գ չամիչ,
20 գ սև սալոր,
3 գ շաքար,
3 հատիկ մեխակ,
0.5 գ դարչին,
աղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստել քամովի փլավ։ Չորացրած մրգերն ընտրել, տաք ջրով լվանալ, լցնել դաղած յուղով տապակը, ավելացնել շաքար, մեխակ, կափարիչով ծածկել և մարմանդ կրակով թեթևակի տապակել։
Փլավը մատուցել սկուտեղում, վրան լցնել յուղով տապակած միրգը, ցանել դարչին։