Բաղադրամասեր

250 մլ կաթ,

30 գ մարգարին,

½ թեյի գդալ աղ,

4,5 բաժակ ցորենի ալյուր

2 գլուխ սոխ,

400 գ մսի ֆարշ

200 գ յուղ,

1 փունջ կանաչի

Պատրաստման եղանակը

Խմորի համար կաթը, հալած մարգարինը և աղը խառնել իրար, դանդաղ ավելացնել ալյուր, այնքան քանի դեռ խմորը չկպչի ձեռքերին։ Խմորը թողնել 20 ր հանգստանա՝ ափսեի տակ։ Դա պետք է նրա համար, որպեսզի այն չչորանա։ Խմորը կտրտել փոքր կտորների և գրտնակել։

Ֆարշ։ տավարի և հորթի մսի խառնուրդին ավելացնել սոխ, 400 գրամ ֆարշին 2 սողի գլուղ։ Ըստ ճաշակի կարելի է ավելցնել կանաչի, աղ և սև պղպեղ։ ֆարշը բացել ջրով։ Դա ավելի հյութալի կդարձնի:

ֆարշը դնել գրտնակով բացաց խմորի մեջտեղի մասում, ուշադիր եղեք որ միսը և ջուրը անկուներում չլինեն։ Գեղեցկության համար չեբուրեկիին տալ կիսալուսնի ձև։

Խորի ամանի մեջ լցնել ձեթ, ձեթը պետք լինի շատ, ինչպես ֆրի պատրաստելու ժամանակ, հասցնել եռման։ Չեբուրեկին եփվում է արագ։ Պետք չէ երկար պահել, որպեսզի շատ ձեթ չներծծի։ Մատուցել տաք վիճակում։