Բաղադրամասեր

1 կգ հավի մսին՝ Աղ ըստ համի Ձեթ մեկ ճաշի գդալ Կարմիր մանրեցվաց բիբառ ըստ համի

1 կգ պոմիդոր,

2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ,

500 գ գլուխ սոխ,

մեկ թեյի գդալ խմելի-սունելի,

4 պճեղ սխտոր,

2 թեյի գդալ մանրեցրաց համեմի սերմ,

1 թեյի գդալ զաֆրան,

1 ճաշի գդալ սերուցքային կարագ,

1 հատ թարմ կարմիր տաքդեղ,

0.5 կգ կարտոֆիլ,

1/2 հատ լիմոն,

ձեթ,

աղը, պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Հավի միսը կտրտել փոքր կտորների, (3-4 մասնաբաժնով), դնել թավայի մեջ և եփել փակ կապարիչի տակ։

Քանի դեռ հավը եփում է, փոքր կտորների կտրատել լոլիկը և եփել, ավելացնելով տոմատի մածուկ։

Առանձին թասի մեջ լցնել հավի արգանակը։ Ավելացնել կարագ, մանր կտրտած սոխ, տաքդեղ, համեմունքներ և տապակել մինչև կեղևի առաջանալը՝ անընդմեջ խառնելով։

Հավի վրա ավելացնել լոլիկի շատ տաք հյութը, եթե այն քիչ է, ավելացնել շատ քիչ տաք ջուր կամ արգանակ, որպեսզի հավի միսը ամբողջովին փակվի ։

Լավ փակել կափարիչը և կրակը իջեցնել, պետք է մի փոքր պղպջակալի։

Սոխը, տաքդեղը և լոլիկները պետք է հալվեն, իսկ հավի միսը պետք է պոկվի ոսկորներից։ Կարելի է ավելացնել առանձին եփաց կարտոֆիլը։

Մատուցել ձևավորելով լիմոնի և կանաչի մանր կտորներով։