Բաղադրամասեր
2 հատ հավ,
175 մլ 22 %-անոց սերուցքներ,
6 թեյի գդալ սերուցքային կարագ,
3 թեյի գդալ թարմ խոտերի խառնորդ,
2 գլուխ սխտոր,
աղը, սև աղացած պղպեղը՝ ըստ ճաշակի
Սոուզի համար՝
2-3 հատ ճակընդեղ
1 հատ սոխ,
150 մլ սպիտակ չոր գինի,
400 մլ հավի արգանակ,
2 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ
Պատրաստման եղանակը
Հավերին լվանալ։ Դնել դոշի մասով և մեջքից կտրատել։ Հավին բացել գրքի նման և ձեռքերով ուժեղ սեխմել։ Մաքրել սոխը և սխտորը, մանր կտրատել և խառնել մանրեցված խոտերի հետ։ Համեմել աղով և պղպեղով։ Կարագը հասցնել սենյակային ջերմաստիճանի, ավելացնել խառնոորդին և լավ խառնել։
Հավերին դնել թավայի վրա, վրան քսել խառնուրդը։ Ջեռոցը տաքացնել 190 աստիճան։ Եփել հավերին 30 րոպե։ Մեկ անգամ շուռ տալ և պատել դուրս տված հյութով և պահել ևս 7 րոպե։
Սոուզի համար։ Ճակընդեղը լվանալ, դնել աղաջրի մեջ և եռացնել 4 րոպե։ այնուհետև կտրատել։ Սխտորը տրորել։ Ուրցը լվանալ և կտրատել։
Ամանի մեջ տաքացնել 1 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթը, տապակել ուրցը և սխտորը 1 րոպե։ Ավելացնել ճակընդեղ, ձեթ, աղ և պղպեղ։ Եփել ևս 5 րոպե։ Ավելացնել գինի։ Շարունակել եփել մինչև եռալը։ Ավեալցնել հավի արգանակը և շարունակել եփել ևս 8-10 րոպե։
Ավելացնել սերուցքները, խառնել ր հանել կրակից։ Մաղել սոուզը։ Հավը մատուցել սոուզով։