Բաղադրամասեր

  • 2 հատ հավ,

  • 175 մլ 22 %-անոց սերուցքներ,

  • 6 թեյի գդալ սերուցքային կարագ,

  • 3 թեյի գդալ թարմ խոտերի խառնորդ,

  • 2 գլուխ սխտոր,

  • աղը, սև աղացած պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

  • Սոուզի համար՝

  • 2-3 հատ ճակընդեղ

  • 1 հատ սոխ,

  • 150 մլ սպիտակ չոր գինի,

  • 400 մլ հավի արգանակ,

  • 2 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ

Պատրաստման եղանակը

  • Հավերին լվանալ։ Դնել դոշի մասով և մեջքից կտրատել։ Հավին բացել գրքի նման և ձեռքերով ուժեղ սեխմել։ Մաքրել սոխը և սխտորը, մանր կտրատել և խառնել մանրեցված խոտերի հետ։ Համեմել աղով և պղպեղով։ Կարագը հասցնել սենյակային ջերմաստիճանի, ավելացնել խառնոորդին և լավ խառնել։

  • Հավերին դնել թավայի վրա, վրան քսել խառնուրդը։ Ջեռոցը տաքացնել 190 աստիճան։ Եփել հավերին 30 րոպե։ Մեկ անգամ շուռ տալ և պատել դուրս տված հյութով և պահել ևս 7 րոպե։

  • Սոուզի համար։ Ճակընդեղը լվանալ, դնել աղաջրի մեջ և եռացնել 4 րոպե։ այնուհետև կտրատել։ Սխտորը տրորել։ Ուրցը լվանալ և կտրատել։

  • Ամանի մեջ տաքացնել 1 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթը, տապակել ուրցը և սխտորը 1 րոպե։ Ավելացնել ճակընդեղ, ձեթ, աղ և պղպեղ։ Եփել ևս 5 րոպե։ Ավելացնել գինի։ Շարունակել եփել մինչև եռալը։ Ավեալցնել հավի արգանակը և շարունակել եփել ևս 8-10 րոպե։

  • Ավելացնել սերուցքները, խառնել ր հանել կրակից։ Մաղել սոուզը։ Հավը մատուցել սոուզով։

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում