Բաղադրամասեր
Ճագարի միս՝ 4 կտոր
Թթվասեր՝ 200 գր
Գինի /կամ քացախ/
Աղ
Պղպեղ
Սխտոր
Պատրաստման եղանակը
Միսը կտրատել, մանրինացնել գինու կամ քացախի մեջ:
Մարինադի մեջ ավելացնել օղակ-օղակ կտրատած սոխ, սխտոր, կանաչի, պղպեղ:
Կարելի է նաև բավարարվել միայն գինով: Մարինացնելուց հետո միսն ավելի նրբահամ ու փափուկ է դառնում:
Միսը թողնել 12-24 ժամ մնա: Հետո մսի կտորները հանել, լվանալ, չորացնել, շարել տապակի մեջ: Աղ, պղպեղ անել, վրան լցնել թթվասեր: Սխտորի պճեղներ դնել վրան:
Կափարիչով կամ փայլաթիթեղով փակել, դնել ջեռոցի մեջ: 40 րոպե եփել 200 աստիճան ջեռոցում, հետո ևս մեկ ժամ 140 աստիճանում:
Վերջում երեսը բացել, բարձր ջերմաստիճանով հինգ րոպե կարմրեցնել: Մատուցել սունկի, թթու կաղամբի, կանաչու հետ: