Բաղադրամասեր
150 գ հավի ֆիլեին՝
50 գ այսբերգ աղցանի թերթիկներ,
100 գ հաց կամ տոստ ,
½ բաժակ ձիթապտղի յուղ,
5 գ մանանեխ,
1 ձվի դեղնուց,
10 գ սխտոր,
25 գ պարմեզան մանիր,
5 գ կիտրոնի հյութ,
աղը, պղպեղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Լվացեք, չորացրեք և այնուհետ կտրատեք աղցանի թերթրիները փոքր կտորների:
Միսը կտրատեք խորանարդաձև և մի քանի րոպե տապակեք՝ ավելացնելով աղ և պղպեղ:
Խառնեք ձիթապտղի յուղը, ձվի դեղնուցը, մանանեխը, կիտրոնի հյութը, ճզմած սխտորն ու քերած Պարմեզանը: Ավելացրեք աղ, պղպեղ և շաքարավազ ըստ ճաշակի:
Հացի գլուխը կտրատեք խորանարդաձև և տապակեք մեկ ճզմած սխտորի գլխիկի հետ (կամ կարող եք սխտորը քսել տոստերի վրա):