Բաղադրամասեր

1 բաժակ կեֆիր,

1 բաժակ ալյուր,

1 ձու,

1/3 թ.գդ. սոդա,

½ բաժակ եռացրած ջուր,

1 ճ.գդ. բուսական յուղ,

1 ճ.գդ. շաքարավազ,

1/3 թ.գդ. աղ

Պատրաստման եղանակը

Անհրաժեշտ է կեֆիրը, ձուն, շաքարավազը եւ ալյուրը միասին խառնել:

Եռացրած ջրի մեջ հարկավոր է լցնել սոդան, խառնել եւ խմոր հունցել:

Ամեն ինչ եւս մեկ անգամ մի լավ խառնելուց հետո պետք է մոտ 10 րոպե թողնել:

Ստացված զանգվածին անհրաժեշտ է նաեւ ավելացրել բուսական յուղն ու կրկին խառնել:

Արդեն կարելի է պատրաստել բլիթները բուսական յուղով պատված թավայի մեջ: