Բաղադրամասեր

Խմորի համար՝

կարագ - 100 գր,

կեֆիր - 1 բաժակ,

ձվի սպիտակուց - 1 հատ,

ալյուր - 2,5-3 բաժակ,

փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ,

աղ - մի պտղունց,

Լցոնի համար՝

պանիր ֆետա - 250 գր,

մաղադանոս - 4 ճյուղ,

Վրան քսելու համար՝

ձվի դեղնուց - 1 հատ

Պատրաստման եղանակը

Նախատեսված է 8 բաժնի համար: Կարագը քերիչով քերում ենք, ավելացնում ալյուրը, ձեռքերով տրորում, ապա աղ ավելացնում: Կեֆիրի բաժակի մեջ լցնում ենք փխրեցուցիչը, որը փրփրելուն պես ավելացնում ենք ալյուրի ու կարագի զանգվածի մեջ: Այնուհետև զանգվածին ենք ավելացնում ձվի սպիտակուցը և փափուկ խմոր հունցում: Խմորի գունդը դնում ենք սեղանին, ծածկում ու թողնում 20 րոպե:

Լցոնի համար ֆետա պանիրը մանրացնում ենք, մաղադանոսը կտրատում և խառնում իրար:

Խմորից ընկույզի չափ գնդիկներ ենք ստանում, մատներով բացում ու տափակացնում ենք, այնուհետև խմորի մեջտեղում դնում ենք լցոնն ու եզրերն ամրացնում: Մեջտեղի մասը բաց ենք թողնում, կարկանդակին տալիս ենք նավակի տեսք ու վրայից ձվի դեղնուց քսում:

Ջեռոցի տապակի մեջ յուղաթուղթ ենք փռում, կարկանդակները շարում մեջը և 30 րոպե թխում 180 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ, մինչև կարկանդակները կստանան գեղեցիկ վարդագույն երանգ: