Բաղադրամասեր

  • 1,5 կգ մեկ դդումին՝

  • 70 գ բրինձ,

  • 70 գ կարագ,

  • 70 գ ալուչա,

  • 25 գ շաքար,

  • 30 գ չամիչ,

  • 200 գ խնձոր,

  • 1 գ ծեծած դարչին,

  • աղը՝ ըստ ճաշակի։

Պատրաստման եղանակը

  • Դդումը լվանալ, վերևի մասը կտրել, որից հեսո պտղային փափուկ մասը կորիզների հետ գդալով հեռացնել և մի անգամ էլ լվանալ։ Փափուկ մասից հեռացնել կորիզները և մանր կտրտել, ավելացնել եփած բրինձ, լվացած չամիչ, կորիզը հանած ալուչա, կլպած և մանր կտրտած խնձոր, շաքար, ծեծած դարչին և լավ խաոնել։

  • Պատրաստած խառնուրդը լցնել դդումի մեջ և ծածկել կտրած վերնամասով։ Դրանից հետո դդումը դնել յուղ քսած տապակը և ջեռոցում խորովել։

  • Լցոնած դդումը մատուցել կտորներով՝ վրան յուղ լցրած։

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում