Բաղադրամասեր
1,5 կգ մեկ դդումին՝
70 գ բրինձ,
70 գ կարագ,
70 գ ալուչա,
25 գ շաքար,
30 գ չամիչ,
200 գ խնձոր,
1 գ ծեծած դարչին,
աղը՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը
Դդումը լվանալ, վերևի մասը կտրել, որից հեսո պտղային փափուկ մասը կորիզների հետ գդալով հեռացնել և մի անգամ էլ լվանալ։ Փափուկ մասից հեռացնել կորիզները և մանր կտրտել, ավելացնել եփած բրինձ, լվացած չամիչ, կորիզը հանած ալուչա, կլպած և մանր կտրտած խնձոր, շաքար, ծեծած դարչին և լավ խաոնել։
Պատրաստած խառնուրդը լցնել դդումի մեջ և ծածկել կտրած վերնամասով։ Դրանից հետո դդումը դնել յուղ քսած տապակը և ջեռոցում խորովել։
Լցոնած դդումը մատուցել կտորներով՝ վրան յուղ լցրած։