Բաղադրամասեր
բրինձ - 200 գր
խաղողի տերևներ - 400 գր
ձեթ - 3 ճգ
սոխ - 1 գլուխ
սխտոր՝ըստ ճաշակի
մաղադանոս - 0.5 փունջ
սամիթ
նանա՝ ըստ ճաշակի
կիտրոն - 1 հատ
ընկույզ - 100 գր
աղ
աղացած սև, կարմիր պղպեղ:
Պատրաստման եղանակը
Տապակի մեջ բովել ընկույզը:
Սոխը մանր կտրատել:
Ընկույզը վերցնել տապակի վրայից, նույն տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը և տապակել սոխը:
Բոված ընկույզը և սխտորը մանրացնել, ավելացնել սոխերածին, ավելացնել նախապես կիսախաշ բրինձը և լավ խառնել:
Համեմել աղ ու պղպեղներով, ավելացնել քերիչով անցկացրած մի փոքր կիտրոնի կեղևը, լավ խառնել:
Սամիթն ու մաղադանոսը մանր կտրատել, ամանի մեջ լցրած խճողակին ավելացնել կտրատած կանաչին, կես կիտրոնի հյութը, լավ խառնել:
Խաղողի լվացած տերեների վրա խճողակ դնել և փաթաթել տոլմաները:
Փաթաթված տոլմաները դնել կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել ձիթայուղ, եռացրած ջուր, ափսեով ծածկլե, որպեսզի տոլմաները չքանդվեն, կափարիչով փակել և դնել գազօջախին:
Բարձր կրակով հասցնել եռման աստիճանի, հետո կրակն իջեցնել և եփել մինչև պատրաստ լինելը: Մատուցել սառը վիճակում: