Բաղադրամասեր
75 գ բրինձ,
50 գ դդում,
150 մլ ջուր,
50 մլ կաթ.
5 գ կարագ կամ բուսական յուղ
Ծիրանաչիր կամ սալորաչիր
Պատրաստման եղանակը
Լավ մաքրած և լվացած բրինձը ջրով եփել:
10-15 րոպե անց ավելացնել մաքրված և կտրատված դդումը:
Եփել մինչև բոլոր բաղադրամասերը լավ եփվեն:
Ավելացնել եռացող կաթը, կրակից վերցնելուց հետո ավելացնել կարագ կամ բուսական յուղ և տրորել։
Փորկապություն ունեցող երեխաների համար կարելի է շիլայի մեջ բրնձի հետ միասին հենց սկզբից լավ լվացած և մանր կտրատած ծիրանաչիր կամ սալորաչիր ավելացնել: