Բաղադրամասեր
100գ սև շոկոլադ
180գ սերուցքային կարագ
200գ շականակագույն շաքարավազ
4 հատ հավի ձու
100գ ցորենի ալյուր
100գ հունական ընկույզ
Պատրաստման եղանակը
Շոկոլադը մանրեցնել և սերուցքային կարագի հետ դնել ջրային բաղնիքի վրա, անընդմեջ հարել փայտե գդալով։ Ստացված պինդ զանգվածը հանել կրակի վրայից և թողնել սառչի։
Միևնույն ժամանակ ձվերը խառնել 100գ շականակագույն շաքարավազի հետ, ձուն ջարդել առանձին ամանի մեջ և հարել, մաս մաս ավելացնել շաքարավազը։ Հարել կարելի է և ձեռքով և հարիչով, բայց ոչ ավել քան 2-3 րոպե։
Սուր դանակով մանրեցնել ընկույզը, նախապես կարելի է տապակել։
Շոկոլադի վրա ավելացնել մնացած շաքարավազը, այնուհետև ալյուրը և մանրեցված ընկույզը և լավ խառնել։
Ավելացնել շաքարի և ձվի զանգվածը և լավ խառնել շոկոլադե զանգվածի հետ։ Խմորի գույնը պետք է ստացվի համասեռ։
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան։ Թավայի վրա դնել սննդային թուղթ։ Վրան լցնել խմորը և թխել 25-30 րոպե։