Բաղադրամասեր

  • 1 կգ տավարի միս (անյուղ ֆիլե, կլորավուն` ոչ տափակ),

  • 5 հատ դափնու տերև,

  • 10 հատ կլոր սև բիբար,

  • 1 փոքր գազար,

  • 2-3 ճգ. տոմատի մածուկ,

  • աղ

Պատրաստման եղանակը

  • Տավարի մսի վրա 10-12 տեղ դանակով անցքեր բացել, հետո այդ անցքերի մեջ տեղադրել կտրատած գազարը, մանրացված դափնու տերևը, սև բիբարը: Այնուհետև ձիգ թելով փաթաթել միսը, կապել, միսը դնել կաթսայի մեջ, ավելացնել այնքան ջուր, որ միսը ծածկի: Եփել մարմանդ կրակի վրա այնքան մինչև միսը կլինի խիսաեփ: Այնուհետև մսի ջրից մի քիչ վերցնել, մեջը լոլիկի մածուկ դնել, լավ խառնել և ավելացնել մսի վրա: Եփել հանդարտ կրակի տակ 30 րոպե: Այնուհետև մսի վրայից հանել թելը և մատուցել սառը վիճակում:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Տեխնոլոգիա
Պատրվակ