Բաղադրամասեր
3 ճաշի գդալ սերուցքային կարագ,
2 ճաշի գդալ ցորենի ալյուր,
2 բաժակ կաթ,
մի պտղունց աղ
Պատրաստման եղանակը
Ամանի մեջ լցնել կաթ և տաքացնել։ Եռացնել պետք չէ։
Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, մարմանդ կրակի վրա։
Ավելացնել ալյուրը և լավ խառնել փայտե գդալով։
Դանդաղ հարելով ավելացնել կաթը։ Անընդմեջ հարել, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան։
Սոուզը հասցնել եռման, խառնել և եռացնել 1-2 րոպե։ Սոուզը պետք է պնդանա, որից հետո ավելանել աղ։ Անջատել կրակը և սոուզի վրա դնել կարագ, որպեսզի առտաքին շերտ չառաջանա։