Բաղադրամասեր

  • 3 ճաշի գդալ սերուցքային կարագ,

  • 2 ճաշի գդալ ցորենի ալյուր,

  • 2 բաժակ կաթ,

  • մի պտղունց աղ

Պատրաստման եղանակը

  • Ամանի մեջ լցնել կաթ և տաքացնել։ Եռացնել պետք չէ։

  • Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, մարմանդ կրակի վրա։

  • Ավելացնել ալյուրը և լավ խառնել փայտե գդալով։

  • Դանդաղ հարելով ավելացնել կաթը։ Անընդմեջ հարել, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան։

  • Սոուզը հասցնել եռման, խառնել և եռացնել 1-2 րոպե։ Սոուզը պետք է պնդանա, որից հետո ավելանել աղ։ Անջատել կրակը և սոուզի վրա դնել կարագ, որպեսզի առտաքին շերտ չառաջանա։

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Սարքավորում