Բաղադրամասեր

5 ոչ մեծ կարտոֆիլ,

250-300 մլ կաթ,

250-300 գր ալյուր,

3-4 կտոր սխտոր,

3 ձու,

1 ճաշի գդալ շաքարավազ,

3+2 ճաշի գդալ բուսական յուղ,

Աղ, մաղադանո

Պատրաստման եղանակը

Մաքրում եք և կտրատում կարտոֆիլը 4 մասի, լցնում ջուր (այնքան, որ հազիվ ծածկի կարտոֆիլը), աղ և եփում: Մի քիչ սառելուց հետո ջրի հետ, որում այն եփվել է, լցնում եք բլենդերի մեջ և հարում մինչև շիլայանման զանգված ստանալը: Այնուհետև ավելացնում եք սխտոր, ձու, ալյուր, կաթ, 3 ճաշի գդալ բուսական յուղ, կանաչի և աղ՝ մոտավորապես մեկ թեյի գդալ: Լավ խառնում եք և թողնում 20 րոպե խմորը հանգստանա: Տապակում եք տաքացրած թավայում, քիչ քանակությամբ բուսական յուղով՝ միջին տրամագծով բարակ նրբաբլիթներ: