Բաղադրամասեր
200 գ կանաչ լոբուն՝
30 գ բուլղարական տաքդեղ,
40 գ գազար,
30 գ նեխուր,
3 գ սխտոր,
40 գ պոմիդոր,
20 գ արևածաղկի ձեթ,
աղը, պղպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Կանաչ լոբին ընտրել, լվանալ, թելերը մաքրել, ծղոտաձև կտրտել, աղ գցած ջրում եփել և մաղով քամել: Գազարը, բուլղարական տաքդեղը, նեխուրը, սխտորը կտրտել ծղոտաձև, դնել կաթսան, վրան ջուր լցնել այնքան, որ մթերքները միայն ծածկվեն և եփել:
Դրանից հետո բանջարեղենի վրա ավելացնել կանաչ լոբին, կտրտած պոմիդոր, լցնել արևածաղկի ձեթ, և մարմանդ կրակով եփել մինչև պատրաստ լինելը։ Կանաչ լոբին բանջարեղենի հետ մատուցել վրան մաղադանոս ցանած: