Բաղադրամասեր

3 հատ կարտոֆիլ,

50 գր պանիր,

20 գր կարագ,

աղը,պղպեղը,մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի,

ձիթայուղ,

Լցոնի համար՝

400 գր դդմիկ,

1 հատ տաքդեղ,

2 հատ լոլիկ,

3 պճեղ սխտոր,

1 գլուխ սոխ,

50 գր (չոր) պանիր

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլը քերում ենք, խառնում քերած պանրի ու հալեցրած կարագի հետ, այնուհետև աղ ու պղպեղ ենք ցանում:

Ձևամանին ձիթայուղ ենք քսում, այնուհետև լցնում ենք կարտոֆիլի խառնուրդը և թխում ենք 30 րոպե, 200 աստիճան ջերմաստիճանում: Սոխը կտրատում ենք, տապակում ձիթայուղով: Ավելացնում ենք մաքրած, լվացած ու կտրատած դդմիկն ու տաքդեղը: 10 րոպե հետո ավելացնում ենք աղը, պղպեղը և ճզմած սխտորը (ցանկության դեպքում կարող ենք կանաչի ավելացնել):

Ստացված խառնուրդը լցնում ենք կարտոֆիլային զանգվածի վրա, ապա շարում ենք կտրատած լոլիկն ու քերած պանիրը: Պիրոգը թխում ենք 30-35 րոպե: