Բաղադրամասեր

  • 5 հատ հավի ձու,

  • 1 բաժակ կեֆիր,

  • 3 բաժակ ցորենի ալյուր,

  • 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ

  • 400 գ 35%-անոց թթվասեր,

  • 3 բաժակ շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

  • Ձուն և 2 բաժակ շաքարավազը հարել, ավելացնել կեֆիրը, փխրեցուցիչը, մաղել ալյուրը և խառնել։ Խմորը լցնել կարագով պատած ամանի մեջ։ Թխել 40 րոպե, 180 աստիճանում։ Կորժը սառեցնել և բաժանել 2 մասի։

  • Պատրաստել կրեմը։ Թթվասերը միացնել 1 բաժակ շաքարավազով և խառնել։ Խմորի մեկ շերտի վրա դասավորել բանանը, պատել կրեմով, փակել խմորի մյուս շերտով, որի վրա նույնպես դասավորել բանանը և պատել կրեմով և թողնել 1 ժամ։ Տորթի վրա շաղ տալ քերած շոկոլադ։

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում