Բաղադրամասեր

Խմորի համար ՝

13-15 ձու,

1.5-2 բաժակ շաքարավազ,

2.5 բաժակ ալյուր,

Կրեմի համար ՝

0.6կգ կարագ,

1 խտ. կաթ (ցանկության դեպքում նաև շաքարի փոշի),

վանիլին,

3 բանան և կիվի

Պատրաստման եղանակը

11 ձվի սպիտակուցը լավ հարել, մինչև խմորը կխտանա, ապա ավելացնել շաքարավազը (մյուս սպիտակուցները պահել բեզեի համար), լավ հարելուց հետո ավելացնել ձվի դեղնուցները և վերջում ալյուրը:

Որպեզի խմորը չկպչի, կաթսան պետք է ձեթով, ապա ալյուրով պատել:

Տորթը թխել 150-200 աստիճանում: (Նշենք նաև, որ բանանը կտրատում և դնում են բիսկվիթի մեջ):