Բաղադրամասեր

500 գ հասած բանան,

180 գ շաքարավազ,

1 ճ/գ վանիլ,

1 թ/գ կիտրոնաթթու,

1 հատիկ անիսոն (бадьян)

Պատրաստման եղանակը

Բանանները տրորեք պատառաքաղով: Ավելացրեք շաքարավազը, վանիլն ու անիսոնը, կիտրոնաթթուն: Խառնուրդը դրեք կրակին:

Երբ խառնուրդը եռա՝ անջատեք: Մի քանի ժամ անց մուրաբան հասցրեք եռման և անջատեք եռալուց 10 րոպե անց: Լցրեք ապակե շշերի մեջ և դրեք սառնարանը: Աղանդերը ստացվում է շատ համեղ, փափուկ և նուրբ: