Բաղադրամասեր

150 գ ոչխարի մսին՝

20 գ հալած յուղ,

25 գ գլուխ սոխ,

150 գ բամիա,

80 գ պոմիդոր,

15 գ լիմոնի հյութ,

աղը, պղպեղը, համեմը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Կտրտած ոչխարի միսը յուղով տապակել մինչև կիսապատրաստ լինելը։

Սոխաոած պատրաստել: Բամիայի մանր տեսակները լվանալ և զգուշությամբ պոչերը հեռացնել։ Պոմիդորր կլպել և մանր կտրտել:

Ոչխարի մսի տապակած կտորները դնել խոր կաթսայի մեջ, ավելացնել սոխառածը, բամիան, պոմիդորը, աղ, պղպեղ, համեմ, քիմոնի հյութ և վրան լցնել տաք ջուր այնքան, որ մթերքները միայն ծածկվեն։ Կաթսան փակել և միսը այղպես խաշել մինչև պատրաստ լինելը։

Ոչխարի միսը մատուցելիս վրան լցնել խաշելու ժամանակ գոյացած հյութից։