Բաղադրամասեր
Լցոնի համար՝
ընկույզ - 250 գր,
շաքարի փոշի - 250 գր,
դարչին - 0,5 թ/գդ,
մեխակ - 1 պտղունց,
Օշարակի համար՝
շաքարավազ - 200 գր,
ջուր - 200 մլ ,
կիտրոնի հյութ - 1 ճ/գդ ,
Խմորի համար՝
ձու - 1 հատ ,
կաթ - 200 մլ,
կարագ - 50 գր,
աղ - 1 պտղունց ,
ալյուր - 500 գր ,
Բակլավային քսելու համար՝
ձվի դեղնուց - 1 հատ,
ջուր - 1 թ/գդ ,
կարագ - 50 գր,
Շերտերին քսելու համար՝
կարագ - 100 գր,
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք խմորը: Լցնում ենք ալյուրը, ավելացնում աղը, այնուհետև ալյուրի մեջտեղում անց ենք բացում և կոտրում ձուն: Ավելացնում ենք հալեցրած կարագը և տաք կաթը: Խմորը 10 րոպե հունցում ենք, պետք է ստանանք ձեռքերին չկպչող խմոր: Հունցելուց հետո ծածկում ենք և 30 րոպեով թողնում, որ հանգստանա:
յնուհետև խմորը բաժանում ենք 20 միանման մասերի և ծածկում սիբիչով: Վերցնում ենք առաջին խմորը և օվալաձև բարակ գրտնակում: Բացված շերտին հալեցրած կարագ ենք քսում: Նույնը կրկնում ենք մյուս խմորների հետ:
Պատրաստում ենք լցոնը: Ընկույզը մանրացնում ենք և խառնում շաքարի փոշու, դարչինի և մեխակի հետ: Խմորի վրա մի քիչ լցոն ենք շաղ տալիս:
Մետաղական ձողի (կամ մատիտի) օգնությամբ, փաթաթում ենք շերտը:
Այժմ հավաքում են խմորը ձողի վրա: Ձողը հանում ենք և խմորի ծայրերը ներս մտցնում: Յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ շարում ենք խմորները: Ձվի դեղնուցն ու 1 թ/գդ ջուրը հարում ենք և քսում բակլավայի վրա: Թխում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10 րոպե, այնուհետև ջերմաստիճանն իջեցնում ենք 180-ի: Բակլավաներին քսում ենք հալեցրած կարագը և շարունակում թխել 40 րոպե:
Պատրաստում ենք օշարակը: Կաթսայի մեջ լցնում ենք ջուրը, հասցնում եռման, ավելացնում ենք շաքարավազն ու կիտրոնահյութը և խառնում այնքան, մինչև շաքարավազը լիովին հալչի: Թողնում ենք հովանա:
Բակլավայի վրա լցնում ենք օշարակն ու թողնում 4-5 ժամ, որպեսզի վերջինս ներծծվի: