Բաղադրամասեր

2 կգ ազնվամորու համար ՝

1 կգ 700 գրամ շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

Ազնվամորին մաքրել, բայց չլվանալ: Լցնել տափակ ափսեի մեջ, ավելացնել շաքարավազ և թողնել մեկ ժամ:

Հատապտուղներն ու շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, դնել կրակին և եռացնել, բայց չեփել:

Թողնել սառի և կրկնել նախորդ գործընթացը: Երրորդ անգամ եռացնելուց հետո եփել ևս 5 րոպե:

մուրաբան լցնել մաքուր տարրաների մեջ և պահել սառնարանում: Այս եղանակով պատրաստված ջեմը պահպանում է գույնն ու շատ նուրբ է ստացվում: