Բաղադրամասեր

3 կգ վարունգին ՝

աղ – 100 գ,

շաքարավազ – 100 գ,

քացախ – 450-500 գ 6%-անոց,

դափնու տերև – 10 հատ,

սև հատիկ պղպեղ – 50 հատիկ,

կարմիր պղպեղ – 5 հատ,

բուրավետ պղպեղ – 50 հատիկ,

մեխակ – 40 հատ

Պատրաստման եղանակը

Վարունգները լավ լվանալ և թողնել սառը ջրի մեջ 6-8 ժամ: Երկու կողմից էլ պոչիկները հեռացնել, հոսող ջրով լվանալ:

Վարունգները դասավորել բանկայի մեջ, ավելացնել համեմունքները:

Եռացած ջուր լցնել մինչև վարունգները ծածկվեն, կափարիչը փակել, թողնել մնա:

Ի դեպ, ցանկալի է, որ պղպեղի հատիկները ևս լվացվեն, իսկ պղպեղը լվանալուց բացի կտրել օղակ-օղակ:

Ջուրը թափել:

Պատրաստել մարինադը. 1,5 լիտր ջուրը, քացախը, աղը, շաքարավազը խառնել:

Եռացնել, լցնել վարունգների վրա: Կափարիչներով ծոծկել և ստերիլիզացնել բանկաները եռացող ջրի մեջ 15-20 րոպե:

Որպեսզի վարունգները չփափկեն, անհրաժեշտ է փակելուց հետո սառեցնել բանկաները: