Բաղադրամասեր
Աղաջրի համար՝ 1 լ ջուր,
120 գ աղ
Պատրաստման եղանակը
Խաղողի մատղաշ տերևները լվանալ, այնուհետև խնամքով դարսել բանկայում, վերևից դնել մաքուր լվացած տափակ քար, որպեսզի խաղողի տերևները կիպ կպած մնան, որից հետո վրան լցնել աղաջուր (աղաջուրը պետք է խաղողի տերևից 3 — 4 սմ բարձր լինի)։ Աղը դրած խաղողի տերևն օգտագործում են տոլմա պատրաստելու համար։ Խաղողի տերևը գործածելուց առաջ պետք է 3—5 ժամ թրջոց դնել, յուրաքանչյուր ժամը մեկ անգամ փոխելով ջուրը: