Բաղադրամասեր

1կ գ ծովատառեխ,

6 ճաշի գդալ խոշոր աղ ,

10 հատ հատիկավոր պղպեղ ,

3 ճաշի գդալ շաքարավազ,

3-4 հատ դափնու տերև,

1 լիրտ ջուր

Պատրաստման եղանակը

Ամանի մեջ լցնել ջուր և եռացնել,ավելացնել շաքարավազը, խոշոր աղը, հատիկավոր պղպեղը և դափնու տերևները: Մարմանդ կրակի վրա եփել 7-10 րոպե:

Սենյակային ջերմաստիճանում հալեցված ձկները լավ լվանալ և ամբողջովին դնել խորը ամանի մեջ:

Պատրաստի մարինադը սառեցնել և լցնել ձկների վրա: Դնել սառնարան և պահել 3 օր:

3 օրից հանել սառնարանից և կտրատել ձեր նախընտրսծ ձևով: