Բաղադրամասեր
5 հատ կարտոֆիլ,
2 հատ գազար,
2 հատ ճակնդեղ,
100 գ կանաչ գարոխ,
100 գ թթու կաղամբ,
3 հատ թթու վարունգ,
1 հատ սոխ, Աղ ըստ ցանկությամբ,
2 ճաշի գդալ բուսական յուղ,
աղացաշ սև պղպեղը՝ ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
Գազարը, ճակնդեղը և կարտոֆիլը խաշել մինչ եփվելը։ Մաքրել կեղևից և կտրատել փոքր կառակուսիկների։ Հնարավոր է նաև թխել բոլոր բաղադրամասերը, նախորոք հատ - հատ փաթատելով ալյումինաթղթի մեջ։ Թխել 200 աստիճանում, մոտ 40 րոպե։
Սոխը և թթու վարունգը կտրատել ավելի փոքր կառակուսիկների, քան բանջարեղենը։ Կաղամբը բարակ կտրատել, այնպես, որ համար լինի խառնել աղցանում։
Միացնել բոլոր բաղադրամասերը, ավելացնել ձեթ, աղ, պղպեղ և խառնել։