Բաղադրամասեր

  • գազար,

  • սխտոր,

  • գետնանուշ,

  • մայոնեզ,

  • բազուկ,

  • պանիր,

  • սալորաչիր

  • Նրբաբլիթների համար'

  • ձու,

  • կաթ,

  • ալյուր,

  • աղ,

  • խմորիչ

Պատրաստման եղանակը

  • 3 մեծ գազարները անցկացնել քերիչով, ավելացնել մանր կտրտած 3 պճեղ սխտոր, 2 ճաշի գդալ աղացած գետնանուշ, մայոնեզ: Բոլոր բաղադրիչները խառնել և լցնել ափսեի մեջ՝ որպես առաջին շերտ:

  • Եփել բազուկը, անցկացնել քերիչով, ավելացնել 100 գրամ քերած պանիր, 4 պճեղ սխտոր, բարակ կտրատած սալորաչիր, մայոնեզ: Այս ամենը խառել իրար ու մի մասը լցնել գազարի վրա՝ որպես երկրորդ շերտ:

  • Պատրաստել նրբաբլիթները: 2 ձուն, կես բաժակ կաթը, 2 ճաշի գտալ ալյուրը, կես թեյի գդալ աղ և խմորիչներ խառնել իրար և լավ հարել: Այնուհետեւ թավայի մեջ թխել, թողնել՝ հովանան:

  • Նրբաբլիթների վրա լցնել բազուկով, պանրով զանգվածը, փաթաթել և կտրատել 2 սմ հաստությամբ: Ստացվում են վարդագույն «ծաղիկներ»: «Ծաղիկները» տեղավորել գազարի, բազուկի շերտերի վրա, զարդարել մաղադանոսի տերեւներով, և գեղեցիկ գարնանային աղցանը պատրաստ է:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ