Բաղադրամասեր

0,5 կգ հորթի միս, ձու - 4 հատ վարունգ մարինացված - 6 հատ սխտոր - 3 ատամիկ ընկույզ - 1 բաժակ մայոնեզ աղ պղպեղ սև

5 հատ թթու վարունգ,

5 հատ ձու,

3 պճեղ սխտոր,

1 բաժակ ընկոևյզ,

աղը, պղպեղը, մայոնեզը ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Հորթի միսը եփում ենք կաթսայի մեջ, ապա համեմում ենք աղով ու պղպեղով: Միսը կամ մանր կտրատում ենք, կամ թել-թել անում:

Թթու վարունգներն անցկացնում ենք մանր քերիչով, ապա խառնում մանր կտրատած սխտորի հետ:

Եփած ձուն անցկացնում ենք քերիչով:

Ընկույզը մանր կտրատում ու մի քանի րոպե բովում ենք չոր տապակի մեջ:

Առաջին շերտը դնում ենք տավարի միսը, երկրորդ շերտը վարունգն ու սխտորը, երրորդը՝ ձվի շերտն է: Բոլոր շերտերը պատում ենք մայոնեզով, ապա լցնում ենք ընկույզն ու պահում ենք սառնարանում: