Բաղադրամասեր

սունկ- 2.5 կգ

աղ 100 գրամ

սև պղպեղ

դափնու տերև

սխտոր:

Պատրաստման եղանակը

Սունկը մաքրել, լվանալ, վրան սառը ջուր լցնել և դնել սառնարանում:

Հաջորդ օրը ջուրը թափել, սունկը հոսող ջրով լվանալ և շարել մեծ ամանի մեջ:

Շերտ առ շերտ վրան աղ ցանել և համեմունքներ դնել:

Վրան ծանրություն դնել:

Սունկը պատրաստ կլինի 1,5 ամիս անց:

Պատրաստի սունկը պահել սառնարանում:

Մատուցելիս սնկի վրա կարելի է ձիթայուղ և սուխ ավելացնել: