Բաղադրամասեր

150 գ տավարի մսին՝

80 գ կարտոֆիլ,

15 գ հալած յուղ,

50 գ արաժան,

1/4 ձու,

25 գ գլուխ սոխ,

10 գ ծեծած պաքսիմատ,

աղը, պղպեղը, մաղաղանոսը կամ համեմը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Եփած միսն ու կարտոֆիլը երկու անգամ մսաղացով աղալ։

Այդ զանղվածի մեջ լցնել սոխառած, աղ, պղպեղ, մաղադանոս կամ համեմ և լավ խառնել:

Պատրաստած խճողակը հավասար շերտով դնել յուղ քսած տապակի մեջ։

Խճողակի երեսը հարթել, ձու լսնել, վրան ցանել ծեծած պաքսիմատ, հալեցրած յուղ ե 20— 25 րոպե դնել ջեռոցը։

Արմլովը մատուց կտորներով, աոանձին մատուցել արաժան։