Բաղադրամասեր

  • 1 կգ տավարի փափուկ միս

  • 0,5 կգ ապխտած միս

  • 0,5 կգ հալած պանիր

  • 3 հատ ձու

  • համեմունքներ

  • 4 ճ/գ ալյուր

  • 4 ճ/գ յուղ

  • 1 տուփ սունկ

Պատրաստման եղանակը

  • Միսը կտրատել ձեռքի ափի մեծությամբ, բարակ շերտերով, համեմել սև, կարմիր պղպեղով, աղով, արևելյան համեմունքներով:

  • Կտրտած մսի շերտի մի կեսին դնել ապխտած միսը, պանիրը, մսի մյուս կեսը շուռ տալ վրան և կարել ատամի փայտիկով:

  • 3 ձուն հարել, մսերը թաթախել հարած ձվի մեջ, հետո պաքսիմատի մեջ, յուղով տապակել, շարել ջեռոցի տապակի մեջ:

  • ԱՌԱՆՁԻՆ ՊԱՏՐԱՍՏԵԼ ՀԵՏԵՎՅԱԼ ԹԱՆՁՐՈՒԿԸ.

  • 4 ճ/գ ալյուրը բովել 4 ճ/գ յուղի մեջ՝ մինչև վարդագույն դառնալը, քիչ-քիչ ավելացնել 4 բաժակ ջուր, եռացնել այնքան, որ շատ չթանձրանա:

  • Ավելացնել սունկը և լցնել տապակած մսի վրա, ապա ջեռոցում եփել կես ժամ:

  • Մատուցել խորանարդաձև կտրատած եփած գազարից, կարտոֆիլից և կանաչ ոլոռից պատրաստած աղցանի մեջ:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց