Արևելյան հրաշալի քաղցրավենիք

Արևելյան հրաշալի քաղցրավենիք
Արևելյան հրաշալի քաղցրավենիք
Արևելյան հրաշալի քաղցրավենիք
Արևելյան հրաշալի քաղցրավենիք

Բաղադրամասեր

  • 200 գրամ ելակին ՝ Շաքարափոշի՝ 150գ Դոնդող՝ 15գ Կիտրոն՝ 0,5

  • 0,5 հատ կտրոն,

  • 200 գ շաքարի փոշի,

  • 15 - 20 գ դոնդող

Պատրաստման եղանակը

  • Սկզբում լվացեք ելակը, այնուհետև հարեք բլենդերով։

  • Երբ ելակը վերածվի միասեռ զանգվածի, ավելացրեք դոնդողը և թողեք փոքր-ինչ ուռչի:

  • Ստացված զանգվածին ավելացրեք 125 գ շաքարափոշի և կես կիտրոն, լավ խառնեք:

  • Ելակի զանգվածով լի կաթսան դնել մեղմ կրակի վրա և դանդաղ խառնել, մինչև դոնդողը ամբողջովին կլուծվի: Ուշադիր եղեք, որ զանգվածը չեռա:

  • Կաթսան կրակի վրայից իջեցնելուց հետո թողեք, որ զանգվածը սառչի, այնուհետև 5-6 րոպե խառնեք հարիչով: Զանգվածը մի քիչ կխտանա, և գույնը կբացվի:

  • Վերցրեք կաղապարը, դրեք յուղաթուղթը և լցրեք ելակե զանգվածը:

  • 5-6 ժամ թողեք սառնարանում: Սառչելուց հետո զգուշությամբ հանեք կաղապարից և կտրատեք, կարող եք նաև շաքարի փոշի ցանել:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Սարքավորում
loading...