Բաղադրամասեր
1,5 բաժակ ցորենի ալյուրին՝
4 ճաշի գդալ կակաո,
1 ճաշի գդալ լիմոնի հյութ,
200 գ շաքարավազ,
1 թեյի գդալ սոդա,
¼ բաժակ բուսական յուղ,
վանիլի փոշի՝ ըստ ցանկությամբ
մի պտղունց աղ,
200 մլ ջուր,
½ թեյի գդալ լուծվող սուրճ
Պատրաստման եղանակը
Մեծ ամանի մեջ խառնել ալյուրը, աղը, սոդան և կակաոն։ Ուրիշ ամանի մեջ խառնել բուսական յուղը շաքարավազի հետ, ավելացնել սուրճը, լիմոնի հյութը և սոդան, հարել հարիչով, մինչև շաքարավազը ամբողջովին հալվի։ Չոր խառնուրդի վրա ավելացնել հեղուկ խառնուրդը և լավ խառնել։
Կակոի փոխարեն կարող եք օգտագործել սև շոկոլադ։ Դրա համար շոկոլադը պետք է հալեցնել և ավելացնել խմորի վրա:
Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Ջեռոցի ամանի վրա քսել յուղը, շաղ տալ ալյուր։ Խմորը լցնել վրան և թխել 40-45 րոպե։ Ստածվախ տորթը սառեցնել: Ըստ ցանկության պատել կրեմով։