Բաղադրամասեր
3,5 բաժակ ալյուր,
1 բանկա խտացրաց կաթ,
1 թեյի գդալ թույլ սոդա,
3 հատ հավի ձու,
750 գ կաթ,
200 գ սերուցքային կարագ,
1,5 բաժակ շաքարավազ,
1 հատ վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Խմորի համար խառնում ենք 3 բաժակ ալյուրը, խտացրած կաթը, 1 հատ ձուն և սոդան։ Խմորը բաժանում ենք 8 մասի։ Կտորները գրտնակում ենք մեծ թավայի չափսով և դնում ենք տաք թավայի վրա։ Մեկ րոպե հետո շրջում ենք։ Պատրաստի կտորների եզրերը կտրատում ենք։
Կրեմի համար, խառնում ենք բոլոր բաղադրամասերը, բացի կարագից և դնում ենք կրակի վրա, մինչև պնդանալը, միաժամանակ լավ խառնելով։
Վերջում տաք կրեմի վրա ավելացնում ենք կարագը։
Շերտերը պատում ենք տաք կրեմով, վերևը և կողերը պատում ենք մանրեցված խմորի կտորներով։ Տորթը պահում ենք մի քանի ժամ և մատուցում ենք։